Xarxa Afic

Categorias

Mostrando los resultados de 1 a 10 de 144

05-04-2018 EL “MERCAT DEL PRADO DE LA TERRA I ARTESANIA” SE CELEBRARÀ A ONDARA ELS DIUMENGES 15 D’ABRIL I 20 DE MAIG

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, han presentat hui la celebració del “Mercat del Prado de la terra i artesania”, que, impulsat per la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme, se celebrarà en un lloc històric i emblemàtic per al comerç de proximitat en la localitat com és El Prado, que durant dècades va acollir la venda de productes agrícoles.

presentacio mercat prado

El mercat de la terra i l’artesania se celebrarà aquesta primavera durant dos diumenges; el 15 d’abril i el 20 de maig, en horari de 9:30 a 14:30 hores, i oferirà una trentena de parades de venda de tot tipus de productes de comerç de proximitat (fruites i verdura de proximitat, cervesa artesana, mel, artesania elaborada a mà, oli elaborat tradicionalment, salats i dolços, embotits casolans tradicionals, vins ecològics, verdura ecològica, olives i saladures, artesania en fusta, bijuteria artesana…), provinents tots ells de la Marina Alta, segons ha explicat José Ramiro. A més, el mercat es completarà amb diverses activitats dirigides a públic infantil i familiar; amb variats tallers (pinta cares, globoflèxia, jocs, balls, manualitats…) i jocs unflables per a xiquets i xiquetes de totes les edats.

D’altra banda, segons ha avançat el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, amb l’objectiu de posar en valor Ondara com a punt d’interès en turisme d’interior, s’ha previst la realització de visites guiades a elements arquitectònics del nucli urbà, aprofitant l’aparador i presència de públic que proporcionarà el Mercat del Prado. Les visites dotaran al mercat d’un caire cultural i turístic, entremesclant cultura i terra.

Ambdós diumenges (15 d’abril i 20 de maig) es realitzaran dues rutes, que estaran guiades per l’arqueòleg i gestor de patrimoni cultural Josep Ahuir Domínguez. La primera visita començarà a les 10 hores i recorrerà el centre històric, amb explicacions sobre la Torre del Rellotge (Campanar), l’antic palau-castell, exterior de l’Església, exterior del Convent i Claustre de l’Ajuntament, cases importants (com la de Ferrando o la del Mayorazgo), trinquet… La segona visita començarà a les 12 hores i es realitzarà a elements contemporanis, incloent-hi la plaça de bous, el Llavador o el Prado. Ambdós visites són obertes i gratuïtes, sense necessitat d’inscripció prèvia. El punt de trobada serà a les 10 i a les 12 hores al moll del Prado.

22-03-2018 L’ADL-AFIC D’ONDARA INFORMA: JQCV Convocatòria proves de valencià 2018

Per Resolució de 5 de març de 2018, de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, s’han convocat les proves per a l’obtenció dels certificats oficials administratius de coneixements de valencià, i s’han nomenat les comissions examinadors i la Comissió Coordinadora. Podeu consultar ací: http://www.dogv.gva.es/datos/2018/03/06/pdf/2018_2320.pdf

Com a novetats, primer de tot cal fer esment que és la primera de les convocatòries en què es pot accedir a tots els nivells que estableix el MERC. El certificat A1 s’obté a través dels centres d’FPA; i s’han convocat A2, B1, B2, C1 i C2; i també els certificats de capacitació tècnica.

El primer període de matrícula va del 23 de març al 9 d’abril, i només es pot matricular dels certificats que es poden realitzar al mes de juny; és a dir, A2, B1 i C1.

El segon període de matrícula anirà de l’1 al 15 de setembre, i només es podran matricular dels dos nivells que es realitzaran a octubre o novembre; és a dir B2 i C2.

Els nivells A2, B1 i B2 es faran en jornada única; i les proves de C1 i C2 es fan en dues jornades, la primera de les quals disposarà d’una pausa.

Calendari de proves

    Primer període Segon període
A2   9 de juny  
B1   16 de juny  
B2     3 de novembre
C1 primera jornada   9 de juny  
C1 segona jornada   30 de juny  
C2 primera jornada     27 d’octubre
C2 segona jornada     10 de novembre
Llenguatge administratiu   9 de juny  
Llenguatge als mitjans de comunicació   16 de juny  
Correcció de textos   30 de juny  

Per a qualsevol consulta podeu passar per l’Agència de Foment del Valencià AVIVA Oliva de l’ajuntament (segona planta), o al tel. 96 286 02 50; ext. 539.

La matrícula únicament es podrà fer a través de la seu electrònica www.jqcv.gva.es  i s’haurà d’adjuntar la documentació requerida (carnet de família nombrosa, discapacitat…) i abonar les taxes, de forma telemàtica o en entitat bancària.

Enric Escrivà, regidor de Cultura, afirma que “no només he d’animar a la ciutadania a inscriure’s, sinó que no s’ha de deixar per a l’últim dia, perquè segons ens informen des de la conselleria, les seus tenen la capacitat limitada i en estar plenes no deixaran realitzar la inscripció.”

Podeu consultar en arxiu adjunt el tríptic de la conselleria amb la informació de la convocatòria

13-06-2017 VENTA ONLINE: ¿POR DONDE EMPIEZO?

Curso de formación para comerciantes y empresarios que les ayudará a mejorar su posicionamiento, impulso de la web y realización de una labor de marketing digital.

24-03-2017 JORNADA FACTURA ELECTRÒNICA A LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES

JORNADA PER A EMPRESARIS I AUTÒNOMS D'ONDARA PER A CONÈIXER LA FACTURA ELECTRÒNICA A LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES EL DIA 23 DE MARÇ EN HORARI DE 13:00 A 14:30 HORES EN LA CASWA DE LA CULTURA

23-03-2017 CAFÉS EMPRENEDORS

Dins del programa d'impuls local per a la creació d'empreses “Ondara Activa”, la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Ondara, dirigida per José Ramiro, ha organitzat el cicle “Cafès Emprenedors”; un cicle de xerrades informals a càrrec d'empresaris de la localitat, en les que abordaran la seua trajectòria i visió del comerç i de l'empresariat local.

Les xerrades de “Cafès emprenedors” van dirigides a emprenedors locals, empresaris i comerciants d'Ondara, i en elles podran conèixer les històries dels empresaris ondarencs comptades i compartides per ells. Les persones interessades a assistir poden obtindre més informació i inscriure's en l'oficina d'ADL-AFIC d'Ondara, en el telèfon 965766250, o per correu en adl@ondara.org (persona de contacte, Ana Cotaina). Les places són limitades.

La primera de les xerrades de “Cafès Emprenedors” tindrà lloc el proper dimecres 29 de març, a càrrec de Xavi Pons (Tasta’m). Serà al Restaurant Tasta’m d'Ondara de 15:30 a 17 hores.

La segona xerrada anirà a càrrec de Servicolor (Pedro Luís i Marga Pérez), i s'efectuarà el dijous 27 d'abril de 15:30 a 17 hores a l'Hotel Ramis (Ondara).

La tercera xerrada, a càrrec de Màxima Bikes i Monverd, per Juanjo Mahiques i Javi Moncho, se celebrarà al Bar Valero el dijous 25 de maig.

 

L'objectiu del programa “Ondara Activa” és incrementar la taxa de creació d'empreses a Ondara a través de l'autoocupació i vincular l'empresariat local amb el foment de l'emprenedoria. El Programa combina impartir coneixements sobre el món de l'empresa, amb la tutorització per experts de cada àrea dels projectes participants. Després de la fase de formació, ara se celebraran aquestes reunions informals amb empresaris i emprenedors locals que parlen des de la seua experiència.

 

01-03-2017 Convocatòria d'ajudes Foment d'ocupació

Aquestes ajudes van destinades a la contractació indefinida de persones que pertànyen a algun dels següents col·lectius: persones en situació o risc d’exclusió social, persones desocupades de llarga duració majors de 45 anys, persones desocupades de molt llarga duració i persones majors de 50 anys.


Accions subvencionables:

1-La contractació indefinida inicial a jornada completa de les persones desocuopades esmentades abans.

2-Import de la subvenció ascendirà a 5.944,68 €, si la persona, a mes a més és dona o presenta diversitat funcional, l’import serà de 7.926,24€; si és víctima de violència sobre la dona o és persona amb diversitat funcional severà, ascendirà a 9.907,80€.

3-Els contractes indefinits a temps parcial de com a mínim 30 hores setmanals (15 hores setmanals en el cas de persones amb diversitat funcional severa) resultaran subvencionables amb reducció proporcional de la quantia de l’ajuda.

Les contractacions hauran de’efectuar-se després de la publicació de l’ordre i finalitzarà el 31 d’octubre de 2017.


Les persones interessades a conèixer més sobre aquests temes poden obtenir tota la informació en l'Agència de Desenvolupament Local-AFIC d'Ondara, cridant al 96.576.62.50 o al correu electrònic: adl@ondara.org

23-02-2017 VISITA DE l'ALUMNAT DE l'IES DE PEDREGUER A ONDARA

L'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Atenció a persones en situació de Dependència que s'imparteix a l'IES de Pedreguer ha visitat aquest matí Ondara. A la Casa de Cultura han participat en una sessió explicativa sobre la Residència Mare de Déu de la Soledat d'Ondara, i sobre els serveis que presta la Residència a les persones majors. L'activitat s'ha completat amb una sessió formativa impartida per l'ADL d'Ondara sobre l'eixida professional, el mercat laboral, la importància de la formació i els serveis que es presten des de l'ADL.

La visita ha estat organitzada pels professors del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Atenció a persones en situació de Dependència de l'IES de Pedreguer junt amb la direcció de la Residència d'Ondara, amb la col·laboració de la Regidoria de Promoció Econòmica d'Ondara a través de l'ADL-Afic local.