Xarxa Afic

Categorias

Mostrando los resultados de 41 a 50 de 144

11-01-2016 L'AJUNTAMENT D'ONDARA I EL CENTRE COMERCIAL CONSENSUEN ELS FESTIUS D'OBERTURA EN 2016

L'Ajuntament d'Ondara i la Direcció del Centre Comercial Portal de la Marina han arribat a un acord segons el qual, es consensuen els festius d'obertura del Centre Comercial i es rebaixa en mitja hora l'horari del tancament (serà a les 22:00 hores en compte de a les 22:30 hores com en l'actualitat). Arran d'aquest conveni, l'Ajuntament d'Ondara deixarà en suspens l'acord plenari del passat mes de juliol de 2015, pel qual es prenia la iniciativa de sol·licitar la revocació de la declaració de zona de gran afluència turística (ZGAT) per al municipi d'Ondara. Per a arribar l'acord, des de l'Ajuntament s'ha comptat amb l'opinió d'empreses i treballadors del Centre Comercial, segons ha manifestat el Regidor de Promoció Econòmica i Comerç, José Ramiro.

Des de l'any 2007, Ondara compta amb la declaració de Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT), de conformitat amb la legislació d'horaris comercials de la Comunitat Valenciana (llavors vigent). L'Ajuntament d'Ondara, en el ple del passat 14 de juliol del 2015,  va acordar iniciar els tràmits davant de la Conselleria corresponent, per a la revocació de la dita declaració de ZGAT per al municipi d'Ondara. Davant d'això, la Direcció del Centre Comercial Portal de la Marina va manifestar a l'Ajuntament la seua disconformitat amb aquella iniciativa, raó per la qual es va procedir a entaular conversacions per tal d’arribar a un acord. A més, l'Ajuntament va polsar l'opinió dels diferents agents afectats per la ZGAT (empreses i treballadors), els quals van manifestar la seua disposició favorable a adoptar, per al 2016, els acords que es plasmen en el Conveni que finalment s'ha adoptat.

Segons el conveni arribat, l'Ajuntament d'Ondara es compromet a deixar en suspens l'acord plenari del 14 de juliol del 2015, pel qual es prenia la iniciativa de sol·licitar la revocació de la declaració de ZGAT per al Municipi d'Ondara. Esta suspensió tindrà efectes només en relació als horaris de l'any 2016.

Per la seua banda, la Direcció del Centre Comercial Portal de la Marina es compromet a no ampliar l'horari comercial més enllà de les 22:00 hores; i que dels 13 dies festius o diumenges en què es podria obrir en 2016 per ser ZGAT, només s'obrirà 8 dies, en concret els diumenges 3, 10, 11, 17, 24 i 31 de juliol, 7 i 14 d'agost del 2016. No s'obrirà els festius de Divendres Sant, Dilluns de Pasqua, i Santa Anna, i tampoc els dos últims diumenges del mes d'agost. Així mateix, la Direcció del Centre Comercial es compromet a traslladar aquest acord a totes les empreses ubicades en el dit Centre Comercial, fent constar que aquest acord s'ha de portar a la pràctica de manera que es respecten els drets laborals dels empleats afectats quant a jornada i retribucions, i en especial la normativa de conciliació de la vida laboral i familiar.

L'acord arribat per l'Ajuntament d'Ondara i la Direcció del Centre Comercial Portal de la Marina serà revisat per les parts al setembre del 2016. Cal indicar que la data de renovació de les ZGAT venç en 2017, moment en què es donarà un nou marc per al comerç diferent de l'actual.

 

 

 

07-01-2016 “VESTIM ONDARA DE NADAL”

                        

ACO, l'Associació de Comerciants i Empresaris d'Ondara, va anunciar el passat 5 de gener els guanyadors del concurs d'animació a les compres que ha desenvolupat este passat Nadal entre els establiments associats; el I Concurs de Decoració Nadalenca “Vestim Ondara de Nadal”.

L'empresa guanyadora del concurs d'ambientació nadalenca (la que ha aconseguit més vots dels clients per la seua decoració estes festes) ha sigut Mobles Ortola, que rep com a premi una escapada de cap de setmana. La façana millor decorada de vivenda particular, segons el concurs realitzat a través del compte de facebook d'ACO, ha sigut la de José Vicente Pérez Estarca. I la persona afortunada amb un premi de 500 euros per a utilitzar en compres en les diferents empreses d'ACO ha sigut  Mari Bolufer. El president d'ACO, Juanjo Mahiques, va entregar els premis als afortunats.

Des d'ACO i des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament d'Ondara han felicitat als afortunats i han donat les gràcies a totes les persones que han participat en este concurs (tant a les empreses que han decorat els seus establiments, com als clients que han exercit de jurat i els han puntuat, i també als veïns que han decorat les façanes de les seues vivendes particulars). El I Concurs de Decoració Nadalenca “Vestim Ondara de Nadal” ha aconseguit complir el seu doble objectiu: aconseguir uns establiments amb ambientació típicament nadalenca, al mateix temps que s'ha propiciat la presència de clients en els negocis associats. 

 

 

10-12-2015 ACO IMPULSA EL PRIMER CONCURS DE DECORACIÓ NADALENCA “VESTIM ONDARA DE NADAL”

               

ACO, l'Associació de Comerciants i Empresaris d'Ondara, ha impulsat enguany una nova campanya d'animació a les compres nadalenques, que complirà dos objectius; aconseguir uns establiments amb ambientació típicament nadalenca, al mateix temps que es propicia la presència de clients en els negocis associats.  ACO, amb la col·laboració de la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament d'Ondara, ha organitzat el I Concurs de Decoració Nadalenca “Vestim Ondara de Nadal”, en el que els establiments associats seran ornamentats especialment per a estes dates, mentres que els clients que exercisquen de jurat i puntuen la seua decoració nadalenca, podran guanyar 500 euros en compres en les diferents empreses d'ACO.

Per a participar, els clients hauran d'omplir una targeta que se'ls entregarà en els establiments d'ACO, i puntuar de l'1 al 10 la decoració nadalenca de (almenys) 15 dels 24 negocis participants (Anna Moda, Masdemilviajes.es, Carnisseria Alberto Picó, Alfaidees, Autoescola Bahia, Blau Flors i Plantes, Carussa, Coses de casa i regals, d'Estarca Cortines, Calçats Dora, Gala's, Esports Colau, Gaspar Fotògraf, Dormitienda, Monverd, Loteria, Màxima Bikes, Mobles Ortolà, Nina Estètica i Bellesa, Passicos la Merceria, Hotel-Restaurant Ramis, Servicolor i Vinalia Vinotecas). Per a això, hauran de demanar la firma o encuny de l'empresa que s'ha visitat. Es podrà participar del 9 de desembre al 3 de gener del 2016. Una vegada estiga plena la targeta de votacions, es podrà dipositar en qualsevol establiment participant. L'establiment guanyador del concurs d'ambientació nadalenca es fallarà el 5 de gener del 2016, i, al mateix temps, es donarà a conèixer el guanyador del concurs de 500 euros entre els votants.

D'altra banda, ACO també ha proposat un concurs de decoració nadalenca per a vivendes particulars. Per a això, es pot participar decorant la fatxada de la vivenda, fent una foto i penjant-la en el facebook d'ACO Ondara, a més de compartir-la en el propi mur. La fatxada amb més “me gusta” el dia 5 de gener guanyarà de premi una escapada de cap de setmana.

 

09-12-2015 142 PERSONES OBTENEN EL CARNET DE PLAGUICIDES AMB ELS CURSOS ORGANITZATS PER LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT I L'ADL

                                       

El pròxim curs se celebrarà els dies 18 i 25 de gener del 2016

La Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Espais Naturals d'Ondara (que dirigeix Pere Picornell), en col·laboració amb l'ADL-AFIC d'Ondara, ha impartit quatre cursos de Plaguicides en la Casa de Cultura entre els mesos de setembre i novembre, en els que han participat un total de 142 persones que s'han tret o renovat el carnet d'usuaris de productes fitosanitaris.

En concret, s'han realitzat dos cursos de nivell bàsic amb 79 alumnes; un de renovació del nivell bàsic amb 38 alumnes, i un curs de nivell qualificat amb 25 alumnes. Els dits cursos serveixen per a obtindre el carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris, obligatori per a l'aplicació i compra de productes contra les plagues i males herbes, i anaven dirigits a professionals i particulars.

Cal destacar que la pròxima edició del curs bàsic de plaguicides tindrà lloc els dies 18 i 25 de gener del 2016 de 15:30 a 20 hores a la Casa de Cultura d'Ondara. Les inscripcions es poden realitzar en l'ADL-AFIC d'Ondara, telèfon 965766250.

 

 

25-11-2015 ONDARA CULMINARÀ AQUEST CAP DE SETMANA LA FIRA DE FIRES AMB LA FIRA GASTRONÒMICA I LA MATINAL MOTERA

Aquest és l'últim cap de setmana de la Fira d'Ondara 2015, i per a posar el passador final a un mes de novembre dedicat als esdeveniments firals, l'Ajuntament d'Ondara, per mitjà de la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç, ha organitzat per als dies 28 i 29 de novembre, la XV Fira Gastronòmica al Prado, la XII Matinal Motera a l'avinguda Doctor Fleming (diumenge 29 de novembre), la Concentració de Cotxes Antics, i la Fira d’Atraccions. 

La XV Fira Gastronòmica tornarà a obrir les seues portes en el Prado i romandrà oberta dissabte i diumenge, perquè els veïns d'Ondara i de la resta de la comarca puguen degustar els productes que s'oferiran en els huit estands que es van a muntar. Per als assistents a la fira, la dinàmica serà la mateixa que en anys anteriors; els tiquets de 5 consumicions tindran un preu de 6 euros. Els establiments participants en la Fira Gastronòmica 2015 seran la Pastisseria Victòria, Al teu Gust-Menjar per emportar, Bar Plaça de Bous, Bar La Parada, La Coqueria-Mossets Artesans (Orba), Sant Roch Formagerie (Orba), Carnisseria Fina (Sueca) i Forn del Crist (Sueca). Una de les novetats és que les comissions de Festes 2016 (Crist i Soledat) es faran càrrec de les barres de beguda. La Fira obrirà les seues portes el dissabte des de les 11:00 hores fins a les 00:00 hores perquè els assistents puguen gaudir a la nit del sopar en la fira. El  diumenge, la fira gastronòmica s'obrirà des de les 9:00 fins les 21 hores.

El diumenge 29 de novembre tindrà lloc la XII edició de la Matinal Motera a l'avinguda Doctor Fleming; un acte organitzat per Ondara Custom Club, amb el que, donades les previsions de bon temps, s'espera la participació d'unes 1.500 motos provinents de tota Espanya, segons ha avançat el president de l'Ondara Custom Club, Miguel Gomis. Les motos s'aparcaran, igual que l'any passat, en l'avinguda Doctor Fleming, des de la gasolinera fins a la rotonda d'accés des del Verger, i carrers adjacents (incloent  els carrers Verge de la Soledat i Segària). Per a això, l'avinguda Doctor Fleming romandrà tallada al trànsit en aquest tram, oferint una magnífica exposició de motos durant tot el matí. També se celebrarà aquest diumenge la concentració de cotxes i camions antics.

Respecte a la programació de la Matinal Motera, comptarà, com cada any, amb concerts i actuacions a l'escenari que s'ubicarà junt amb el Prado. El dissabte 28 de novembre, a les 20 hores actuació de “Class of the 95”; a les 21:30 hores, “Toxic”, i a les 23 hores, concert de “Gatos Locos”. Quant al diumenge 29 de novembre, la Matinal Motera començarà a les 9 hores amb la venda de tiquets i l'obertura de la Fira Gastronòmica. (El tiquet per a la Matinal Motera tindrà un preu de 10 euros i inclou: cervesa de benvinguda, camiseta commemorativa, esmorzar en fira gastronòmica, una altra cervesa o refresc i el ja típic aperitiu gambero, (100 kg de llagostí i vi blanc), en la Plaça de Bous). A les 10 hores, tindrà lloc el concert de Cristóbal Cholbi & Cia; a les 11:30, aperitiu gambero; a les 12 hores, lliurament de trofeus de la Matinal Motera  (al primer inscrit, al pilot més jove, al pilot més veterà i al Club o Penya motera amb més inscrits). Al finalitzar els trofeus, els assistents podran gaudir del concert de Marcos Elvis.

Finalment, cal recordar que aquest cap de setmana encara romandrà instal·lada la Fira d'Atraccions, a l'entrada des del Verger.

 

 

23-11-2015 MILERS DE PERSONES VAN VISITAR LA XXX FIRA DE MOSTRES I COMPRES D'ONDARA

 

 

 

Ondara ha viscut este cap de setmana la celebració de la XXX Fira de Mostres i Comerç i el Mercat Medieval, dins de la Fira de Fires 2015 organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç d'Ondara. Aquest esdeveniment multitudinari va aconseguir congregar a milers de persones d'Ondara i de la comarca. El Conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent González, va ser l'encarregat d'inaugurar el dissabte la Fira, acompanyat pel Diputat nacional Herick Campos, l'Alcalde d'Ondara, Zeus Serrano; el Regidor de Promoció Econòmica i Comerç, José Ramiro, membres de la corporació, i autoritats de la comarca.

L'edifici del Prado va tornar a demostrar el seu potencial a l'hora d'acollir amb un gran èxit la Fira de Mostres  i Compres, que va comptar amb la participació de més d'una trentena d'establiments  locals i comarcals. Esta mostra de comerç va servir perquè els comerciants d'Ondara donaren eixida als seus estocs, oferiren atractives ofertes als clients, i presentaren les seues novetats quant a productes i serveis. El públic va respondre satisfactòriament davant d'estes propostes al llarg del cap de setmana, i van ser milers les persones que van visitar la fira durant els dos dies. Les empreses i comerços que van participar van ser els següents: d'Estarca Cortines, Mobles Escrivá, Luansa, Maika, JFM so i il·luminació, Motos Mahiques, Màxima Bikes, Anna Moda, Carussa, Esports Colau, Gala's, Carnisseria Alberto Picó, Proseg Seguretat, App Informàtica, Monverd, Alfaidees, Calçats Dora, Vinalia Vinotecas, Hotel Les Rotes, Mobles Ortolá, Autoescola Ondara, Coletas – Kids fashion & complements, Ca Paquitina, Servicolor, Autoescola Bahia, Aquanat, Informàtica Professional la Marina, Passicos, Aula Centre d'Estudis, Vaporeco, Yorkis, Agrupació Segurs, Ecofoc, Mireia Costa, Kobold, Mercat de l'Automòbil i Tallers Ginestar. La principal novetat d'esta edició ha sigut la instal·lació d'una zona de fòrum, en una carpa annexa al Prado, en la que els expositors han programat xarrades, passes de models (roba infantil, roba de comunió, desfilada canina…), tallers o demostracions dels seus productes o serveis.

La visita de les autoritats a la Fira va tindre lloc el dissabte al matí. Després de tallar la cinta inaugural i visitar el Mercat Medieval, van recórrer la Fira de Comerç en el Prado i van visitar els estands muntats  pels expositors. Després de la qual cosa, el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent González, va participar en una taula oberta amb diversos empresaris de la comarca, en la que va detallar algunes propostes del seu departament, com les referides als Plans territorials, el suport al xicotet comerç, l'aposta per les energies renovables o el foment de la I+D+I. També va respondre qüestions plantejades pel públic, en aspectes com l'eixida de la crisi o les ZGAT (Zones de Gran Afluència Turística), deixant patent en este tema el foment del xicotet comerç.

El conseller Rafael Climent va destacar que “en la seua 30a edició, la Fira de Comerç i Mostres d'Ondara és un referent local, comarcal i provincial”; va recalcar el dinamisme de l'esdeveniment i va assegurar que des de la seua Conselleria s'havien posat al costat de l'Ajuntament per a cooperar conjuntament. Per la seua banda, l'Alcalde d'Ondara, Zeus Serrano, va afirmar que la Fira “és una mostra del potencial comercial que té Ondara”, i va destacar que el fòrum programat en esta edició “li aporta dinamisme a l'esdeveniment, amb un espai de debat per a abordar diferents opinions i models sobre el comerç”. El Regidor de Promoció Econòmica i Comerç, José Ramiro, va agrair la presència de tots els negocis que han participat en la Fira de Mostres i Compres, posant de manifest “la qualitat dels expositors, l'esforç que han realitzat i les innovacions que han demostrat”.

RECONEIXEMENT A LA TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL DEL XICOTET COMERÇ

Dins de les activitats englobades en el Fòrum de la Fira de Mostres i Compres durant tot el cap de setmana, va destacar la celebració de l'acte de Reconeixement Empresarial, amb el que es va rendir un homenatge i es va lliurar un diploma a les empreses locals amb més de 50 anys de trajectòria empresarial. Van acudir a arreplegar el seu reconeixement un total de 25 empreses: La Drogueria (que data de l'any 1860), Ferreteria Lluzar (1884), Materials Pons (1898), Funerària Sant Vicent (1900), Tintoreria Soler (1900), Fusteria Noguera (1910), Mobles Escrivà (1928), Tallers Orts (1930), Casa Grimalt (1930), Farmàcia Mud (1932), Tintoreria Jorge (1935), Tallers Gil – Motors (1950), Forn Gabriel Ana (1950), Destil·leries Aguilar (1951), Català (1953), Perruqueria Galán (1955), Agriflor (1958), Mobles Ortolà (1960), Rellotgeria Durà (1960), Carnisseria Picó (1960),  Clínica Dental  Durà (1960), Luansa (1961), Tallers Pascuali (1962), Motos Mahiques (1963) i Marbres Fornés (1965). Tant l'Alcalde d'Ondara, Zeus Serrano, com el Regidor de Promoció Econòmica i Comerç, José Ramiro, van donar l'enhorabona als responsables dels negocis per la seua trajectòria i van deixar patent el seu suport al xicotet comerç local.

D'altra banda, el Mercat Medieval va estar molt ben ambientat en el seu emplaçament de les places del centre històric, i, a més de les parades d'artesania, menjar i beguda, va comptar amb propostes per als xiquets, titelles, conta contes, tallers infantils, balls, animació de carrer, així com falconeria i espectacle de màgia i foc.

 

 

 

 

 

20-11-2015 ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN ELS TALLERS PER A EMPRESARIS I PER A PERSONES DESOCUPADES CELEBRATS EN L'ADL-AFIC D'ONDARA

L'Ajuntament d'Ondara, per mitjà de l'oficina ADL-AFIC d'Ondara, ha impulsat la celebració de tallers temàtics dirigits, d'una banda, a comerciants i empresaris locals, i d'una altra, a desocupats i emprenedors. Més d'un centenar de persones han assistit a estos tallers, segons ha concretat el Regidor d'Ocupació i d'Empresa, Formació i Innovació d'Ondara, José Ramiro, que ha valorat positivament l'alt nivell de resposta de la ciutadania davant d'ambdós propostes.

Quant als comerciants i empresaris locals, sota el lema “Consolida el teu projecte”, han participat 25 persones en els cinc tallers que s'han impartit del 27 d'octubre al 17 de novembre en l'ADL d'Ondara: “Construint el futur”;“Com emocionar els teus clients?”; “Com definir el meu model de negoci?” “Què fer perquè la teua empresa aparega en la primera pàgina de Google?”, i un curs bàsic de disseny d'aparadors. Alguns dels participants han assistit a diversos tallers, que han sigut impartits pel Centre Europeu d'Empreses Innovadores - CEEI Alcoi.

Respecte als tallers per a desocupats i emprenedors per a millorar les seues competències i la seua inserció en el món laboral, han assistit 80 persones, a les cinc sessions celebrades els dies 3, 6, 9, 13 i 16 de novembre, impartides per professionals de Coto Consulting S.L. En concret, els tallers han sigut “Inici a la inserció” (en nivell bàsic i nivell mitjà); i “Millora les teues competències”, amb tres temàtiques: Motivació i automotivació; Comunicació i asertivitat; i Intel·ligència emocional.

 

 

18-11-2015 LA I FIRA DE LA MARINA ALTA ACONSEGUIX EL SEU OBJECTIU: “FER COMARCA”

La I Fira Comarcal de la Marina Alta, organitzada per la Regidoria de Turisme i Promoció Econòmica d'Ondara, ha aconseguit reunir este cap de setmana al Prado d'Ondara a ajuntaments, associacions empresarials i al teixit associatiu de la Marina Alta, en un espai on han exposat els seus actius i s'han promocionat entre els centenars de visitants que han recorregut la Fira. Junt amb els estands dels participants, l'espai dedicat al fòrum ha comptat amb interessants presentacions de diversos col·lectius  i institucions comarcals.

El Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, José Ramiro, ha realitzat una valoració molt positiva de la I Fira Comarcal “per la seua capacitat d'implicar a tots els àmbits de la comarca; ajuntaments, associacions, empresaris i veïns”, i ha expressat la seua satisfacció pel “positiu impacte que ha tingut la fira a Ondara i en la Marina Alta”, destacant especialment que “tots els participants en l'esdeveniment han respost magníficament”. Ramiro ha avançat a més la intenció de repetir esta fira. Per la seua banda, l'Alcalde d'Ondara, Zeus Serrano, ha destacat la labor del Regidor de Turisme i Promoció Econòmica en l'impuls i l'organització de la Fira Comarcal, i ha comentat que “veure l'acollida que ha tingut la fira anima a continuar amb el projecte i repetir-ho en pròximes edicions”. El balanç de Zeus Serrano sobre la fira ha sigut “extremadament positiu”, perquè ha aconseguit “fer comarca entre tots”, reunint polítics, empresaris, i al teixit associatiu de la comarca.

En l'esdeveniment han participat 36 participants (entre municipis, institucions, empreses, i associacions): El Verger, Gata de Gorgos, Els Poblets, Benissa, Benigembla, Poble Nou de Benitatxell, Pedreguer, Teulada, Dénia, Vall de Gallinera, Ondara, Castell de Castells, Ràfol d'Almúnia, Benidoleig, Xàbia, Vall de Laguar; Mancomunitat de Pego i Les Valls, Mancomunitat de la Vall de Pop, Ruta dels Riuraus; Associació Ludai, Viticultors Marina Alta, Jovempa, IECMA, Macma, Aethma, Cedma; Alfa Idees, Associació Empresarial BNI, Factoria d'Idees, Grup Melic, Senèria, Ca Paquitina, TresT Comunicació i Quediuen. A més, els festers de la Soledat i del Crist 2016 també han tingut presència en la fira, amb les seues carpes instal·lades a l'exterior del Prado. També va haver-hi un taller de pintura per a xiquets a càrrec d'un professor del Col·legi Sanchis Guarner.  La promoció de la Fira Comarcal va comptar a més amb el programa en directe des de la pròpia fira, emés per les emissores de la Cadena SER en la comarca, Ràdio Dénia i Ràdio Litoral.

Quant al fòrum, el dissabte al matí, després de la visita a la fira, alcaldes i regidors de la comarca, així com representants de col·lectius i empreses de la Marina Alta van assistir a la presentació organitzada per la MACMA del llibre-guia Projecte Marina Alta, presentat per La Clec Comunicació (Ignasi Moro, Vicent Sastre i Carlos Tamarit), després de la qual cosa, el Gerent de la Macma, Jovi Lozano-Seser va donar pas al debat “La Marina Alta: Una oportunitat per a la vertebració comarcal”, en el que van intervindre diversos representes de la Marina Alta, com la presidenta del CEDMA, Sonja Dietz; el president de JOVEMPA, Emilio Sentí, o polítics com Basili Salort d'El Verger.

El fòrum ha comptat amb propostes molt heterogènies, com la Presentació de la Festa del Moscatell i del Concurs de Curtmetratges “Curts de Moscatell de Teulada” 2016; la Xarrada sobre el 25é Aniversari de l'entitat i Presentació de la Ruta Literària Maria Ibars de l'IECMA; el III Fòrum i Setmana Gastronòmica de l'Arròs a Banda i a banda de l'Arròs de Dénia; la Xarrada de presentació empresarial EMPRÉN MARINA ALTA, amb exemples d'emprenedors de la comarca; el projecte ALCALALÍ EN FLOR; el Projecte BIOMOSCATELL del Poble Nou de Benitatxell; la Presentació de la RUTA dels RIURAUS, de la Ruta Urbana “l'arquitectura eclèctica i modernista de Pedreguer”, i de la Ruta urbana Al-azraq versus Jaume I de la Vall de Gallinera; i la Presentació del Pla Topogràfic de Pego i les Valls.

Este primer cap de setmana de la XXX Fira de Fires d'Ondara ha comptat a més amb la Fira d’Atraccions i el VIII Concurs Caní; esdeveniments que han tingut una alta participació. Recordar que el primer dia del xiquet de la fira d'atraccions és este dimecres 18 de novembre, i les atraccions tindran el preu d'1,5 euros.

 

 

18-11-2015 ONDARA CELEBRA ESTE CAP DE SETMANA LA XXX FIRA DE MOSTRES I COMPRES I EL MERCAT MEDIEVAL

Ondara celebrarà este cap de setmana la XXX Fira de Mostres i Compres en el Prado, mentres que les places del centre històric acolliran el Mercat Medieval, i continuarà instal·lada la Fira d’Atraccions. Uns esdeveniments emmarcats en la Fira de Fires, que organitza la Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç d'Ondara durant tot el mes de novembre.

 

Els dies 21 i 22 de novembre tindrà lloc la 30a edició de la Fira de Mostres i Compres en el Prado, en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores. Es tracta d'un esdeveniment en què els comerços i empreses locals, i també algunes comarcals, oferiran una mostra de les seues ofertes en productes i serveis, amb preus especials de fira. Més de 35 expositors participen enguany en la fira, que és ja tot un referent local, comarcal i inclús provincial. Els participants en la XXX Fira de Mostres i Comerç d'Ondara són els següents: d'Estarca Cortines, Mobles Escrivá, Luansa, Maika, JFM So i il·luminació, Motos Mahiques, Màxima Bikes, Anna Moda, Carussa, Esports Colau, Gala's, Carnisseria Alberto Picó, Proseg Seguretat, App Informàtica, Monverd, Alfaidees, Calçats Dora, Vinalia Vinotecas, Hotel Les Rotes, Mobles Ortolá, Autoescola Ondara, Coletas – Kids fashion & complements, Ca Paquitina, Servicolor, Autoescola Bahia, Aquanat, Informàtica Professional la Marina, Passicos, Aula Centre d'Estudis, Vaporeco, Yorkis, Agrupació Segurs, Ecofoc, Mireia Costa, Kobold, Mercat de l'Automòbil i Tallers Ginestar.

La principal novetat d'esta edició serà la instal·lació d'una zona de fòrum en què els expositors han programat xarrades, passes de models, tallers o mostres dels seus productes o serveis, amb l'objectiu de dinamitzar la Fira. Este fòrum es desenvoluparà en una carpa annexa al Prado. Dins de les activitats englobades en el Fòrum de la Fira de Mostres i Compres, destaca la celebració, el dissabte 21 de novembre a les 19:30 hores, d'un acte de Reconeixement Empresarial, amb el que es rendirà un homenatge i s'entregarà un diploma a les empreses locals de més de 50 anys. Des de la Regidoria de Promoció Econòmica s'ha concretat que hi ha 26 negocis locals amb esta característica de més de 50 anys de trajectòria empresarial, als que s'ha remés una carta perquè assistisquen a l'acte; es tracta de La Drogueria, Ferreteria Lluzar, Materials Pons, Funerària Sant Vicent, Tintoreria Soler, Fusteria Noguera,  Panaderia Pilar, Mobles Escrivà, Tallers Orts, Casa Grimalt, Farmàcia Mud, Tintoreria Jorge, Tallers Gil – Motors, Fotos Cabrera, Destil·leries Aguilar, Català, Perruqueria Galán, Agriflor, Mobles Ortolà, Rellotgeria Durà, Carnisseria Picó, Clínica Dental Durà, Luansa, Tallers Pascuali, Motos Mahiques i Marmoles Fornés.

A més d'este acte, la carpa del fòrum acollirà el dissabte a les 11 hores un taller de Monverd; als 17 hores desfilada canina de Yorkis, a les 18 hores demostració de productes de Kobold i actuació d'Ondaratack; a les 19:30 hores, l'acte de reconeixement empresarial. El diumenge a les 11:30 hores, Yorkis; a les 12 hores Kobold, a les 17:30, UPI, i a les 18:30 desfilada de roba infantil i de comunió de Coletas. A més, en els propis estands també s'exerciran activitats. Monverd tindrà una exhibició de bonsais el dissabte a les 18 hores i el diumenge a les 11:30 hores; Màxima Bikes un circuit en l'exterior; i Make up Artist Mireia Costa oferirà el dissabte durant tot el dia Body Painting, i el diumenge a les 11 hores maquillatge de moros i cristians; a les 12 hores maquillatge de comunió, i a les 13 hores maquillatge de núvia amb aerògraf.

Quant al Mercat Medieval, s'instal·larà el dissabte 21 i diumenge 22 de novembre en places del casc històric: la Plaça del Convent, la Plaça Major, i la Plaça de Sant Antoni, i comptarà amb les parades de venda de productes, de menjar i beguda, així com amb animació, animals i activitats infantils. Respecte a l'animació del Mercat Medieval, el dissabte a les 11:30 hores s'inaugurarà amb músics, ballarines i xanques. Per als xiquets, hi haurà castell amb espectacle de titelles el dissabte a les 19.45 hores i el diumenge a les 19 hores; a més de conta contes el diumenge a les 12:30 hores. El dissabte a les 21:30 hores i el diumenge a les 20:15 s'oferirà un gran espectacle de faquir, màgia i foc. A més, en el mercat medieval hi haurà falconeria, amb exposició contínua de les aus i exhibicions de vol. I hi haurà també diversos tallers per a xiquets: el dissabte a les 12:30 hores, taller de moneders antics, i a les 19 hores de fang; i el diumenge a les 11:30 hores, taller de roses en goma i a les 18 hores de fang. Per als més menuts es realitzaran tallers de pintura.