Xarxa Afic

Categorias

Mostrando los resultados de 61 a 70 de 144

23-04-2015 LLUM VERDA A L'OBERTURA D'UN ESTABLIMENT COMERCIAL A L'AVINGUDA D'ALACANT

La Conselleria aprova que l'antiga nau de Cemetalsa puga convertir-se en un espai comercial

L'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, ha anunciat que la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha aprovat definitivament la modificació puntual del planejament urbanístic per a canviar d'ús industrial a comercial la nau de Cemetalsa i donar així via lliure a la possible implantació d'un establiment comercial dedicat a l'alimentació en  la dita nau, després de les diferents gestions realitzades per part de l'Ajuntament.

 Ferrando ha volgut recordar que l'Ajuntament d'Ondara va aprovar definitivament el passat 17 de desembre del 2014 en ple una modificació puntual del PGOU per al canvi de l'ús de l'illa ocupada per la fàbrica d'estructures metàl·liques Cemetalsa, delimitada per l'avinguda d'Alacant, carrers Montgó, Joanot Martorell i Botànic Cabanilles. Esta illa té assignat l'ús d'Edificació Industrial i es proposa convertir-la en ús de Serveis per a poder implantar, entre altres, un supermercat. Esta iniciativa va comptar en el ple amb els vots a favor de PP i PSPV, i l'abstenció de Compromís.  Cal matisar que esta tramitació va arrancar fa més de dos anys. El 25 d'octubre del 2012 es va portar a ple per primera vegada esta modificació puntual del PGOU. Posteriorment, el 25 d'abril del 2013 es va aprovar en ple una nova modificació, requerida per part de la Conselleria. I l'última i definitiva va ser el passat 17 de desembre del 2014, després de la qual, ara, la Conselleria ha donat llum verda a la possible implantació d'un establiment comercial en dita nau.

L'operador que va mostrar al seu dia interés per instal·lar-se en la dita nau va ser el supermercat Consum, que va tancar les seues portes el 31 de gener en l'establiment que tenia ubicat en l'avinguda Doctor Fleming.  Ximo Ferrando ha recordat les gestions realitzades des de l'Equip de Govern per a propiciar el manteniment d'este tipus de negoci en el nucli urbà; “un expedient que ha comportat una llarga tramitació i moltes gestions a fi d'aconseguir que la parcel·la on es va ubicar l'antiga nau de Cemetalsa puga acollir un establiment comercial d'este tipus”. Segons assegura Ferrando, “treballem perquè s'implanten establiments comercials que actuen de locomotora en el nucli urbà, i així queda patent amb les nombroses gestions realitzades, que s'han plantejat sempre per al manteniment d'empreses en el municipi”.

10-04-2015 CURS MANIPULADOR D'ALIMENTS ABRIL 2015

L'ADL-AFIC d'Ondara ha programat per al diimecres dia 29 d'abril de 9 a 14 hores una nova sessió del curs de manipulador d'aliments. Es celebrarà a la Casa de la Cultura d'Ondara situada a la Plaça Major nº 10.

Les persones interessades poden incriures en la pròpia Agència, per telèfon al 96.576.62.50 o per correu electrònic a adl@ondara.org.

18-02-2015 L'ADL-AFIC D'ONDARA INFORMA DE LES AJUDES PER A EMPRENEDORS 2015.

La Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació ha publicat l'Ordre en què es regula o convoca la concessió de subvencions de foment de l'ocupació dirigit a emprenedors per a l'any 2015.

L'ordre regula les següents ajudes:

a) Programa d'ajudes per l'establiment com a treballador per compte propi: subvencions destinades a persones desocupades que accedisquen a la seua ocupació mitjançant la creació d'activitat empresarial independent, com a treballador autònom o per compte propi.

b) Programa d'ajudes a la primera contractació: subvencions destinades a treballadors autònoms o per compter propi per a la contractació indefinida o temporal del primer treballador.

El plaç de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 30 de maig de 2015.

Més informació: http://www.docv.gva.es/datos/2015/02/18/pdf/2015_1396.pdf

Totes les persones interessades poden obtindre tota la informació en l'ADL-AFIC Ondara, situada en la planta baixa de la Casa de la Cultura, Plaça Major núm. 10, en el telèfon 965766250 o bé a través del correu electrònic adl@ondara.org.

 

16-02-2015  L'ALCALDE ES REUNIX AMB EMPRESARIS I HOSTALERS LOCALS PER A PARLAR D'INICIATIVES MUNICIPALS

 

L'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, s'ha reunit este matí en la Casa de Cultura amb hostalers i empresaris locals, per a abordar diverses iniciatives que es van a posar en marxa en l'àmbit municipal. En la trobada, Ferrando ha traslladat els hotelers la posada en marxa, des de l'Ajuntament, d'una nova iniciativa de millora urbana consistent a crear plataformes de voreres per a albergar sobre elles les terrasses dels establiments d'hostaleria que disposen de llicència d'ocupació de la via pública amb taules i cadires.

L'Alcalde ha explicat als hostalers locals que l'Ajuntament d'Ondara construirà voreres en totes les terrasses consolidades dels establiments d'hoteleria, amb l'objectiu que les terrasses que es troben ubicades sobre la via pública, estiguen situades sobre una plataforma de vorera, en compte de sobre el mateix asfalt del vial, per a incrementar la seguretat i oferir una major comoditat als clients dels bars, cafeteries i restaurants que disfruten de les seues consumicions en les terrasses que existixen actualment la població.

Segons ha confirmat Ferrando, esta mesura es desenrotllarà al llarg de tot enguany 2015, i serà executada sense cap cost per als establiments locals que disposen de llicència d'ocupació de la via pública amb taules i cadires. L'Alcalde els ha explicat als hotelers que des de l'Ajuntament es va a contactar amb tots els locals que puguen veure's beneficiats d'esta mesura, a fi de realitzar la planificació dels treballs segons el calendari que més convinga a cada local.

D'altra banda, en la reunió, Ferrando també ha explicat el funcionament de la nova aplicació gratuïta per a mòbils i tablets, “Ondara, Ciutat de Serveis”, que estarà disponible per a Android i iOS, i que permetrà obtindre informació útil i actualitzada tant del municipi, com dels comerços i establiments locals, així com de les associacions i col·lectius.  Una de les seues principals característiques és la participació dels comerciants i hotelers locals en esta aplicació, ja que podran gestionar i actualitzar ells mateixos les seues pròpies ofertes. 

11-02-2015 L'AJUNTAMENT CREA UNA APLICACIÓ MÒBIL QUE INTEGRARÀ AL COMERÇ I DONARÀ COBERTURA A LES ASSOCIACIONS LOCALS

L'Ajuntament d'Ondara ha creat una nova aplicació gratuïta per a mòbils i tablets, “Ondara, Ciutat de Serveis”, que estarà disponible per a Android i iOS, i que permetrà obtindre informació útil i actualitzada tant del municipi, com dels comerços i establiments locals, així com de les associacions i col·lectius. L'aplicació s'ha creat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Costa Blanca i la Diputació Provincial d'Alacant, i pretén convertir-se en una ferramenta d'informació i promoció del municipi. Per a això, comptarà amb dades com a punts d'interés, guia de carrers, serveis municipals, monuments, història de les festes, geolocalització, vídeos, imatges,  o guia de comerços i serveis, entre altres.

Una de les seues principals característiques és la participació dels comerciants locals en esta aplicació, ja que podran gestionar i actualitzar ells mateixos les seues pròpies ofertes, que arribaran directament a l'usuari. Així li ho ha comunicat este matí l'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, als comerciants locals, amb els que ha mantingut una trobada per a donar-los a conéixer esta aplicació i els seus avantatges, en que també ha participat la Regidora de Promoció Econòmica, Natalia Mateu. Una trobada que també mantindrà amb els restauradors locals, així com amb representants de col·lectius i associacions locals perquè també tinguen presència en esta App.

L'aplicació és una ferramenta que serà gratuïta per als negocis locals, i amb la que es pretén promocionar els establiments d'Ondara entre els veïns i visitants, perquè es donen a conéixer i puguen informar dels seus productes, serveis i ofertes. Per a això, el negoci en qüestió subscriurà un conveni amb l'Ajuntament a fi d'incloure els establiments en la guia de comerços de l'aplicació. A partir d'ací, podran actualitzar ells  mateixos les seues ofertes, que arribaran directament a l'usuari per mitjà d'esta aplicació.

L'App inclourà a més la possibilitat de subscriure's a determinats grups de missatges gratuïts de diferents departaments municipals, com a esports, cultura o policia, entre altres.

03-02-2015 L'ADL-AFIC ONDARA INFORMA DE LES AJUDES DE COMERÇ 2015

L'ADL-AFIC d'Ondara informa que la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació ha publicat l'orde que regula les ajudes “Comerç Innova” i “Continuïtat Empresarial a la pime comercial” per a l'exercici 2015 (DOGV 7451 de data 27/01/2015). Es tracta d'un programa de suport específic d'ajudes adscrites a la renovació del comportament professional i a la modernització dels establiments. L'actual conjuntura econòmica fa aconsellable establir incentius perquè les xicotetes i mitjanes empreses comercials i artesanes realitzen actuacions que els permeten millorar la seua posició competitiva, incidint en determinats aspectes que es consideren estratègics. Podran ser beneficiaris les empreses qualificades com a pimes que exercisquen o vagen a exercir la seua activitat comercial en la Comunitat Valenciana dins dels epígrafs que marca aquesta orde.

        

Hi ha dos vies per a accedir a estes ajudes. La primera, per a empreses preexistents,  és la de “Comerç Innova”, que recolza les inversions que es realitzen en alguna de les actuacions següents: modernització de l'establiment (adquisició d'equipament per a exposició i venda del producte, senyalització, creació de pàgines web amb passarel·la de pagament, sistemes de seguretat, accessibilitat, estalvi energètic i tractament de residus). La inversió ha de superar els 2.000 euros i el límit de subvenció a concedir per establiment serà de 20.000 euros.

 

La segona via és la denominada “Continuïtat Empresarial” i va destinada a finançar els gastos corrents derivats del manteniment d'un establiment comercial amb un nou titular o de la implantació d'una activitat comercial. L'establiment haurà d'obrir al públic entre l'1 de febrer i el 30 de setembre del 2015. En el local que es planteja l'actuació haurà d'haver-se exercit activitat econòmica anteriorment. El límit de subvenció a concedir per sol·licitant serà de 10.000 euros, sense que les despeses de lloguer superen els 5.000 euros.

 

El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al 3 de març del 2015. Els comerços interessats poden obtindre tota la informació en l'ADL-AFIC Ondara, situada en la planta baixa de la Casa de la Cultura, Plaça Major núm. 10, en el telèfon 965766250 o bé a través del correu electrònic adl@ondara.org.

03-02-2015 L'ADL-AFIC ONDARA INFORMA DE LES AJUDES DE COMERÇ 2015

L'ADL-AFIC d'Ondara informa que la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació ha publicat l'orde que regula les ajudes “Comerç Innova” i “Continuïtat Empresarial a la pime comercial” per a l'exercici 2015 (DOGV 7451 de data 27/01/2015). Es tracta d'un programa de suport específic d'ajudes adscrites a la renovació del comportament professional i a la modernització dels establiments. L'actual conjuntura econòmica fa aconsellable establir incentius perquè les xicotetes i mitjanes empreses comercials i artesanes realitzen actuacions que els permeten millorar la seua posició competitiva, incidint en determinats aspectes que es consideren estratègics. Podran ser beneficiaris les empreses qualificades com a pimes que exercisquen o vagen a exercir la seua activitat comercial en la Comunitat Valenciana dins dels epígrafs que marca aquesta orde.

        

Hi ha dos vies per a accedir a estes ajudes. La primera, per a empreses preexistents,  és la de “Comerç Innova”, que recolza les inversions que es realitzen en alguna de les actuacions següents: modernització de l'establiment (adquisició d'equipament per a exposició i venda del producte, senyalització, creació de pàgines web amb passarel·la de pagament, sistemes de seguretat, accessibilitat, estalvi energètic i tractament de residus). La inversió ha de superar els 2.000 euros i el límit de subvenció a concedir per establiment serà de 20.000 euros.

 

La segona via és la denominada “Continuïtat Empresarial” i va destinada a finançar els gastos corrents derivats del manteniment d'un establiment comercial amb un nou titular o de la implantació d'una activitat comercial. L'establiment haurà d'obrir al públic entre l'1 de febrer i el 30 de setembre del 2015. En el local que es planteja l'actuació haurà d'haver-se exercit activitat econòmica anteriorment. El límit de subvenció a concedir per sol·licitant serà de 10.000 euros, sense que les despeses de lloguer superen els 5.000 euros.

 

El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al 3 de març del 2015. Els comerços interessats poden obtindre tota la informació en l'ADL-AFIC Ondara, situada en la planta baixa de la Casa de la Cultura, Plaça Major núm. 10, en el telèfon 965766250 o bé a través del correu electrònic adl@ondara.org.

03-02-2015 CURS MANIPULADOR D'ALIMENTS

L'ADL-AFIC d'Ondara ha programat per al dijous dia 5 de febrer de 9 a 14 hores una nova sessió del curs de manipulador d'aliments. Es celebrarà a la Casa de la Cultura d'Ondara situada a la Plaça Major nº 10.

Les persones interessades poden incriures en la pròpia Agència, per telèfon al 96.576.62.50 o per correu electrònic a adl@ondara.org.

22-01-2015 EL CONSELLER D'HISENDA I L'ALCALDE D'ONDARA VISITEN L'EMPRESA VALENCIANA ALE-HOP, AMB SEU A ONDARA

El Conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, i l'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, han visitat este matí les instal·lacions de Clave Dénia - Ale-hop, l'empresa ubicada en l'avinguda d'Alacant d'Ondara, on han sigut rebuts pel seu propietari i gerent, Vicent Grimalt. En la visita han conegut les previsions de creixement de l'empresa, que actualment compta amb 500 treballadors i que preveu augmentar la plantilla amb 50 més enguany 2015, segons ha confirmat el propietari, qui ha explicat que “hem acabat 2014 amb major optimisme de l'esperat, i confiem que en 2015 creem més llocs de treball”.

 

El Conseller i l'Alcalde, acompanyats per les Regidores de Promoció Econòmica i d'Atenció Ciutadana d'Ondara, Natalia Mateu i Pilar Fornés, han realitzat una visita a les instal·lacions de la nau, on han conegut tant l'àrea dedicada a les oficines, com la gran zona de magatzematge. Moragues i Ferrando han rebut les explicacions del propietari de la mercantil, qui els ha exposat les xifres de negoci i el funcionament d'esta empresa, amb seu a Ondara, que té un centenar de sucursals distribuïdes per tot el territori nacional dedicades a la venda al detall d'articles amb la marca Ale-hop.

 

El Conseller ha qualificat de “exemple d'empresa valenciana que en moments de crisi i situació adversa ha crescut i s'ha expandit, apostant per la innovació”. La visita, segons ha explicat, és per a “mostrar el suport del govern valencià cap a empreses com Ale-hop, que són un exemple de dinamisme, creixement, expansió, il·lusió i innovació, i això es canalitza en la creació d'ocupació i riquesa”. Segons ha concretat Moragues, “esta empresa ha adaptat la seua organització interna a la demanda i a l'entorn, amb una nova sala de compres, i han apostat per la logística, amb 102 botigues”. A més el Conseller ha aprofitat per a indicar que dins de la seua expansió, l'empresa ha llogat a la Generalitat part de les antigues instal·lacions de l'Institut Valencià de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA) a la Plaça de l'Ajuntament de València.

 

Per la seua banda, l'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, ha manifestat que la visita “és una mostra del suport del govern valencià, presidit per Alberto Fabra, al nostre municipi” afegint que “Ale-hop forma ja part de la imatge d'Ondara, i és un motiu de satisfacció que esta empresa genere estos llocs de treball i cada vegada tinga més implantació”.

 

Ferrando ha aprofitat per a anunciar que el pròxim mes de febrer es va a posar en marxa des de l'Ajuntament d'Ondara un pla de formació per al municipi, “a fi de poder ajudar i dotar de majors coneixements i preparació als ciutadans, per a millorar la seua formació i que puguen optar a nous llocs de treball”.

 

12-06-2014 LA RUTA GASTRONÒMICA "ONDARA ES DESTAPA" COMENÇA ESTE DIVENDRES

 

Trenta establiments locals oferiran els divendres a la nit beguda més tapa per 2 euros

La Regidoria de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament d'Ondara posarà en marxa este divendres 13 de juny, coincidint amb l'inici de les festes del barri del Crist, la proposta gastronòmica “Ondara es destapa”; una ruta de tapes en què participen 30 hostalers de la localitat, i que es desenrotllarà tots els divendres a la nit en els establiments adherits, a fi de fomentar que este estiu Ondara tinga un nombre més gran de visitants i consumidors en els locals de restauració.

L'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, la Regidora de Promoció Econòmica, Natalia Mateu, i la tècnica de l'ADL-AFIC, Ana Cotaina, han presentat esta iniciativa, amb la que es potenciarà la gastronomia local i es farà una aposta clara pels establiments de restauració del municipi. “Ondara es destapa” està organitzada amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i la Diputació Provincial d'Alacant.

Per mitjà de la proposta “Ondara es destapa” s'oferirà als clients una atractiva combinació gastronòmica en els establiments adherits: beguda més tapa per 2 euros. La ruta compta amb la participació 30 establiments: Sendra, Lluna, La Xata, Residència Ramis, Chaflán, l'Oratge, Euro, Casa Isabel, Cervera, Tia Rosita, Allí Baix Bar, Taverna d'Ondara, Nou Galliner, Llobell, Bombilla, Campanar, Gallego, Tubar, Marjals, Valero, Racó d'Ondara, Gavilà, D'i Fratelli, Bulevar, Plaça de Bous, Polígono, Terrat, Segària, La Churreria i Cheburashka.

Tant l'Alcalde com la Regidora de Promoció Econòmica han volgut recalcar la implicació de l'Ajuntament en la promoció i foment d'esta iniciativa, l'objectiu de la qual és incrementar el nombre de consumicions en els locals de restauració d'Ondara este estiu.