Xarxa Afic

Categorias

Mostrando los resultados de 91 a 100 de 144

28-08-2013 VISITA DEL CONSELLER D'ECONOMIA, INDRÚSTRIA, TURISME I OCUPACIÓ A ONDARA

 

 

EL CONSELLER D'ECONOMIA VISITA ONDARA I ES REUNIX AMB L'ALCALDE PER A ABORDAR ACCIONS CONJUNTES DE DINAMITZACIÓ DE L'ECONOMIA LOCAL

El Conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha realitzat este matí una visita institucional a l'Ajuntament d'Ondara. Máximo Buch ha sigut rebut en primer lloc per l'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, i membres de la corporació municipal. Després, ha firmat en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament d'Ondara, i ha mantingut una reunió amb l'Alcalde i el seu Equip de Govern. A continuació, el Conseller ha visitat l'Oficina Local d'Ocupació i Promoció ADL-AFIC d'Ondara, ubicada en la planta baixa de la Casa de Cultura i el servici “Caixer AutoSERVEF” ubicat en la dita oficina.

En la trobada mantinguda en l'Ajuntament s'han abordat principalment dos qüestions que, segons Ximo Ferrando, “esperem estiguen prompte en funcionament”. D'una banda, la subvenció de 600.000 euros sol·licitada per l'Ajuntament d'Ondara al SERVEF per a impulsar un taller d'ocupació amb què es rehabilitarà la Plaça de Bous d'Ondara. La intenció municipal és que per mitjà d'este taller, es contracten a 33 persones desocupades d'Ondara durant un any, amb l'objectiu de realitzar una rehabilitació integral de la plaça de Bous i millorar la seua imatge. La dita intervenció està vinculada al Pla Estratègic Local, perquè la Plaça de Bous siga un referent turístic en la comarca.

D'altra banda, l'Alcalde ha anunciat l'obertura d'una Oficina de Turisme en el Centre Comercial Portal de la Marina d'Ondara, que albergarà l'oferta turística local i també comarcal. Ximo Ferrando ha avançat que esta oficina s'obriria a tots els municipis de la Marina Alta, perquè pogueren donar a conéixer la seua oferta i tindre presència en un punt privilegiat com és el Centre Comercial, que és visitat per milers de turistes. Segons ha explicat l'Alcalde, està previst firmar un conveni de col·laboració amb el Centre Comercial per a la pròxima ubicació de l'Oficina de Turisme. Este assumpte s'ha abordat en la trobada mantinguda amb el Conseller, qui ha considerat la proposta com a positiva, afegint que comptarà amb la col·laboració de la Conselleria de Turisme, segons ha avançat Ferrando.

Per la seua banda, el Conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha destacat que des de la Conselleria “continuarem treballant conjuntament amb l'Alcalde i amb el municipi d'Ondara per a dinamitzar l'economia municipal”. Buch s'ha referit que “Ondara s'ha adherit al Pla d'Ocupació Conjunt, impulsat entre la Generalitat, la Diputació i els municipis, per a crear llocs de treball” afegint que “el pla d'Ondara és per a generar més llocs de treball per part de les empreses”. Buch ha assegurat que “treballarem conjuntament amb l'Equip de Govern d'Ondara amb l'objectiu de disminuir la desocupació”. En este sentit, ha avançat que “Alacant és la segona província d'Espanya en dinamització d'ocupació”.

Posteriorment, el Conseller i l'Alcalde, acompanyats per membres de la corporació, han realitzat una visita a les instal·lacions de Clave Dénia - Ale-hop, l'empresa local ubicada en l'avinguda d'Alacant d'Ondara, on han sigut rebuts pel seu propietari, Vicent Grimalt. En la nau han conegut tant l'àrea dedicada a les oficines com la gran zona de magatzematge. Buch i Ferrando han rebut les explicacions del propietari i gerent de la mercantil, qui els ha exposat les xifres de negoci i el funcionament d'esta empresa, amb seu a Ondara, que té 84 sucursals distribuïdes per tot el territori nacional dedicades a la venda al detall d'articles amb la marca Ale-hop. El conseller d'Economia ha destacat en la seua visita la seua “satisfacció per parlar amb empresaris que trauen avant el seu negoci amb èxit”, i ha valorat positivament les dades sobre la dinamització del consum. Per la seua banda, l'Alcalde ha felicitat a l'empresa pel seu èxit i per les seues dades de generació d'ocupació, atés que compta amb més de 400 treballadors.

 

 

02-07-2013 AFIC-ADL Ondara informa de les Ajudes econòmiques destinades a la promoció del valencià.

 ORDE 69/2013, de 28 de juny, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es convoquen les ajudes econòmiques a càrrec de l’exercici pressupostari de la Generalitat per a l’any 2013, destinades a les empreses, els comerços i les indústries, radicats a la Comunitat Valenciana, que realitzen activitats de promoció del valencià. 
1. Podran optar a les ajudes les entitats de caràcter privat, tant físiques com jurídiques, constituïdes com a empreses, comerços i indústries radicats a la Comunitat Valenciana.
2. El termini de presentació d’instàncies finalitzarà el 16 de setembre de 2013. 

Totes les empreses, comerços i indústries interessades poden contactar amb l'A.D.L. d'Ondara al telèfon 96.576.62.50 o per correu electrònic: adel@ondara.org

25-06-2013 AJUDES PER A LA MODERNITZACIÓ D'ESTABLIMENTS COMERCIALS 2013

La Conselleria de Economía, Industria, Turismo y Empleo, ha publicado la ORDEN 21/2013, de 14 de junio, de por la que se convocan las ayudas Comerç Innova; Continuïtat Empresarial, y Artesania para el ejercicio 2013. 
Una de las líneas de ayudas irá destinada a financiar las inversiones a realizar en la Modernización de establecimientos. Se considerará apoyable la adquisición de equipamiento para el establecimiento comercial en, al menos una de las siguientes materias, siempre que la inversión mínima apoyable no sea inferior a 3.000,00 euros. 
– Exposición, almacenamiento y venta del producto.
– Señalización e identificación del establecimiento.
– Informática para la implantación de sistemas de información, gestión y comunicación. Se considerará apoyable la creación de páginas web con pasarela de pago y se excluirán los programas y aplicaciones.
– Sistemas de seguridad.
– Accesibilidad.
– Ahorro energético.
– Tratamiento de residuos.
El límite de subvención a conceder por establecimiento será de 15.000,00 euros.

 

Las personas interesadas pueden dirigirse a la ADL-AFIC d'Ondara dita en la Plaça Major, 10 o al teléfono 96.576.62.50 o correo electrónico: adl@ondara.org

Para más información: http://www.docv.gva.es/datos/2013/06/24/pdf/2013_6478.pdf
 

 

 

24-06-2013 L'ALCALDE D'ONDARA PROPOSA AMPLIAR AMB MÉS BONIFICACIONS I FACILITATS L'OBERTURA DE NEGOCIS EN EL SEU MUNICIPI

 Ximo Ferrando proposa que es bonifiquen també ara les taxes d'obres i obertura a aquells emprenedors a què els propietaris de locals hagen rebaixat els preus de lloguer

 Aconseguir dinamitzar l'economia local amb l'obertura de nous negocis en el municipi, i afavorir l'activitat econòmica generadora de treball. Eixe és l'objectiu que s'ha marcat l'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando. Per a això, presentarà en el ple ordinari d'esta setmana una proposta dirigida a fomentar la implantació de nous establiments comercials (concretament el xicotet comerç), que es ve a sumar a les distintes facilitats i bonificacions que ja s'apliquen per part de l'Ajuntament. En concret, esta nova proposta va dirigida tant als propietaris de locals en lloguer (que podran donar-se a conéixer) com als emprenedors que munten un nou negoci (que tindran descomptes en el lloguer i bonificacions per a posar-ho en marxa).

Una de les primeres dificultats amb què es troba qui vol obrir un establiment és, d'una banda, el preu del lloguer del local, i d'una altra, els gastos d'obertura (taxa municipal i documentació tècnica que ha d'aportar). A més, es necessita orientació i informació. Conscients d'esta situació, i amb la voluntat de continuar apostant per tot allò del que siga beneficiari el ciutadà, i en concret, aquell que busca una manera de generar activitat econòmica i combatre la desocupació, és pel que des de l'Alcaldia d'Ondara es proposa al ple la “Moció sobre mesures de foment per a la implantació del xicotet comerç”, que es debatrà en el ple ordinari del dijous.

La proposta de l'Alcaldia consta de diversos aspectes. D'una banda, planteja crear un cens municipal de locals buits i en disposició de ser llogats, en el que el propietari signe una oferta econòmica de lloguer, que serà posada en el tauler d'anuncis de l'Agència de Desenvolupament Local i de l'Ajuntament a fi que puga ser oferida a qualsevol ciutadà que s'interesse a firmar el contracte. El preu del lloguer haurà de ser com a màxim el 50% del preu de mercat durant els primers sis mesos de contracte (duració mínima del període de prova). Tots els locals comercials d'Ondara o espais que reunisquen les condicions per a la implantació d'una activitat poden acollir-se a este pla.

D'altra banda, la proposta contempla que, des de l'Ajuntament, s'aportarà (a aquells titulars d'activitats acollits al pla de lloguer de comerç) una sèrie de serveis i condicions especials, com l'assessorament a través de l'Agència de Desenvolupament Local per a la implantació de l'activitat, així com la tramitació de la documentació i presentació en les diferents administracions. La proposta inclou la reducció de la taxa municipal d'obertura d'establiments i obres en un 50%; una bonificació que podrà ser acumulable a les altres bonificacions ja existents, aprovades per l'Ajuntament mesos arrere. A més, i en el cas de “comunicació ambiental” (és a dir, les activitats més comunes de comerç al detall, com a sabateria o tèxtil), des de l'oficina tècnica municipal només es requerirà al titular de l'activitat una memòria tècnica sobre l'activitat, i no un projecte tècnic (com s'aplica en l'actualitat).

En definitiva, segons matisa l'Alcalde, Ximo Ferrando, el que es pretén amb esta iniciativa és que “l'Ajuntament mostre una vegada més el seu suport a l'emprenedor, i en concret, a aquells que tinguen interés a posar un comerç a Ondara, podent, d'una manera més senzilla, llançar-se a fer-ho amb unes condicions econòmiques menys costoses en el seu inici (amb el preu del lloguer reduït i la reducció dels gastos de posada en marxa del negoci)”.

 

 

13-06-2013 AFIC-ADL ONDARA informa de las ayudas a los desempleados que se constituyan en empresarios autónomos publicadas por la Conselleria.

  La Conselleria de Economía, Industria, Turismo y Empleo ha convocado las subvenciones de fomento de empleo dirigidas a los emprendedores y, más concretamente, a los trabajadores desempleados inscritos en el SERVEF que creen puestos de trabajo a través de la actividad empresarial independiente, es decir, siempre que se constituyan en autónomos o profesionales por cuenta propia desde el 1 de junio de 2013.

Las ayudas van desde los 4.000 hasta los 9.000 euros según el colectivo de emprendedores (jóvenes menores de 30 años, mujeres, personas con alguna discapacidad, etc.).

El plazo de presentación de las solicitudes de ayudas comienza hoy 13 de junio y finalizará el 20 de septiembre de 2013. Con anterioridad a la presentación de la solicitud se deberá estar de alta en el Censo de Obligados Tributarios y en el Régimen Especial de Trabajadores Autónomos (RETA).

Las personas interesadas en estas ayudas pueden obtener toda la información en la agencia AFIC-ADL Ondara sita en la Plaça Major 10 planta baja, al teléfono 965766250 o bien a través del correo adl@ondara.org

Número de registros encontrados: 1 

13-06-2013 AFIC-ADL ONDARA informa de las ayudas para favorecer el acceso al mercado laboral de jóvenes menores de 30 años

 La Consellería de Economía, Industria, Turismo y Empleo ha publicado la Orden por la que se convocan distintos programas de ayudas destinadas a favorecer el aceso al mercado laboral de los jóvenes menores de 30 años, para el ejercicio 2013.

Con esta ayuda se pretenden favorecer las contrataciones y prácticas no laborales de los jóvenes desempleados menores de 30 años.

Los beneficiarios podrán ser empresas privadas y entidades privadas sin ánimo de lucro.

Las personas interesadas en estas ayudas pueden obtener toda la información en la agencia AFIC-ADL Ondara sita en la Plaça Major 10 planta baja, al teléfono 965766250 o bien a través del correo adl@ondara.org

Para más información: www.docv.gva.es/datos/2013/06/12/pdf/2013_6128.pdf

06-06-2013 AFIC- ADL ONDARA informa de las ayudas a la contratación de trabajadores discapacitados publicadas por la Conselleria.

 La Conselleria de Economía, Industria, Turismo y Empleo ha convocado la orden que regula las ayudas destinadas al fomento del empleo para personas con discapacidad en el ejercicio 2013. El objetivo es favorecer la inserción de las personas desempleadas con discapacidad, en el mercado ordinario de trabajo, mediante el apoyo a la contratación indefinida, contratación temporal y adaptación del puesto de trabajo. Los destinatarios de estas ayudas son las empresas, personas físicas y entidades privadas sin ánimo de lucro, con ámbito de actuación en la Comunitat Valenciana. 

 
Los técnicos de la Agencia de Desarrollo Local AFIC-CREAMA en Pedreguer, tienen toda la información sobre este programa de fomento del empleo para personas con discapacidad. Los incentivos a las contrataciones indefinidas a jornada completa podrán alcanzar los 5000 euros; por contratación temporal a jornada completa, de al menos 6 meses de duración podrá alcanzar los 2000 euros, todo ello en función del grado de discapacidad del trabajador contratado.
 
La adaptación del puesto de trabajo o la adquisición de equipos suplementarios de protección personal que prevengan accidentes laborales del trabajador con discapacidad contratado, así como la eliminación de barreras u obstáculos que impidan o dificulten su trabajo podrán subvencionarse con una ayuda de hasta 902 euros por trabajador, siempre que la duración del contrato sea de 12 meses como mínimo.
 
El plazo de solicitud de estas ayudas finaliza el 31 de julio del 2013.
 
Para concretar todos los aspectos sobre la tramitación, condiciones, plazos, etc., los interesados deben acudir a la agencia AFIC-ADL ONDARA sita en la Plaça Major , 10,, planta baja, al teléfono 96-5766250 o bien a través del correo electrónico adl@ondara.org.

30-05-2013 CURS MANIPULADOR D'ALIMENTS JUNY

 El divendres dia 21 de juny celebrarem una sessió del curs de Manipulador d'Aliments en la Casa de la Cultura d'Ondara de 9:00 a 14:00h. 

Les persones interessades en participar poden inscriure's al 96.576.62.50 o al correu electrònic: adl@ondara.org

 

23-05-2013 ALBERTO FABRA VISITA BODEGAS FONDARIUM D'ONDARA PER A CONÉIXER UN PROJECTE INNOVADOR EN LA COMARCA

 

 

 Ximo Ferrando agraïx al president la seua visita al comerç local, ja que “és una mostra del seu suport al sector de la xicoteta i mitjana empresa”

El President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, després de visitar ahir a Ondara l'Ajuntament i el Prado, va visitar posteriorment una empresa local, com a forma d'expressar el seu suport al comerç tradicional del municipi, i per a evidenciar el seu suport a la iniciativa dels emprenedors. Alberto Fabra va conéixer ahir de primera mà el nou projecte empresarial impulsat per Bodegas Fondarium: “Espai Criança i Cata”, de Bodegas Leopoldo.

En la seua visita a este establiment, Alberto Fabra va estar acompanyat per l'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando. També va acudir el Conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch; el Delegat del Consell a Alacant, Juan de Dios Navarro; i el Jutge Degà de Dénia, Javier Reyes, així com membres de la corporació municipal i representants de col·lectius locals i comarcals, que van ser rebuts pels membres de la família Doménech, encapçalats pel fundador de Bodegas Leopoldo, Leopoldo Doménech.

En primer lloc, Alberto Fabra va firmar sobre una de les bótes del celler, deixant constància del seu pas per esta empresa. A continuació, les autoritats presents van realitzar un tast de vins, seguint atentament les explicacions del responsable del projecte, José Javier Doménech.“Bodegas Fondarium – Espai Criança i Cata” és un espai dedicat al tast, criança i presentació de vins, així com als maridatges, com a forma de vincular la vinya amb la gastronomia, oferint un projecte innovador en la comarca, i brindant al públic més que un celler; un espai dedicat al vi però vinculat a la Marina Alta.

L'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, va felicitar els responsables d'esta empresa local per la seua iniciativa i esforç, lloant el seu esperit emprenedor i desitjant-los sort en este projecte empresarial.

 

09-05-2013 L'ALCALDE ANUNCIA AJUDES ECONÒMIQUES MENSUALS PER A LES EMPRESES QUE CONTRACTEN DESOCUPATS D'ONDARA

L'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, vol reduir el nombre de desocupats del seu municipi, a fi de poder promoure la contractació de desocupats per part dels sectors productius. Ferrando ha anunciat hui que des de l'Ajuntament s'estan estudiant “diverses possibilitats per a la creació d'una línia pressupostària per a fomentar la contractació de parats del municipi”. La intenció és que l'Ajuntament concedisca una ajuda econòmica mensual, per a aquelles empreses que contracten, durant un període mínim de 3 mesos, a una persona d'Ondara en situació de desocupació. 

Esta ajuda seria independent i complementària a les altres subvencions i ajudes que es concedixen en l'àmbit estatal i autonòmic a la contractació laboral. Així, qualsevol empresa (independentment de la seua dimensió, activitat o d'on tinga la seua seu), que contracte una persona inscrita en el SERVEF i resident en el municipi d'Ondara, amb un contracte la duració del qual siga de mínim 3 mesos, rebria esta ajuda municipal mensual, durant el període que dure la contractació.

Esta subvenció podrà ser utilitzada per l'empresa per a sufragar qualsevol gasto relacionat amb la contractació del desocupat d'Ondara, com el pagament del sou, la seua cotització a la Seguretat Social, etc. L'objectiu de la proposta que ha anunciat hui l'Alcalde és “aconseguir que les empreses que vullguen realitzar contractacions de personal, contracten les persones desocupades d'Ondara gràcies a este incentiu econòmic impulsat per l'Ajuntament”, segons ha manifestat Ferrando, el qual ha reiterat el seu compromís “amb la busca de solucions per a reduir la desocupació en la localitat”.

L'Alcalde ha indicat que “en breu es decidirà quina serà la modalitat, i si s'impulsa una o diverses iniciatives en el mateix sentit”, ja que “des de l'Equip de Govern entenem que en estos moments l'important és que es contracte gent d'Ondara, siga quin siga el domicili de l'empresa que faça la contractació”, ja que, segons afirma “som conscients que en els últims anys, els ciutadans d'Ondara han sigut contractats tant per empreses del municipi com foranes, i analitzant esta situació, pensem que este suport a les empreses, vinculat a la contractació de desocupats d'Ondara, podria donar com resultat una disminució en les llistes de la desocupació de la nostra localitat”.