Xarxa Afic

Categorias

Mostrando los resultados de 71 a 80 de 144

26-05-2014 L'ADL-AFIC ONDARA INFORMA DE LES AJUDES DE COMERÇ 2014

 La Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació ha publicat l'ordre que regula les ajudes "Comerç Innova i Continuïtat Empresarial " per a la pime comercial per a l'exercici 2014. Es tracta d'un programa de suport específic d'ajudes destinades a coadjuvar a la renovació del seu comportament professional i a la modernització dels establiments, el destinatari únic dels quals és la xicoteta i mitjana empresa comercial que avança en l'adaptació progressiva i harmònica de la seva estructura comercial. Podran ser beneficiaris les empreses qualificades com a pimes que exerceixin o vagin a exercir la seva activitat comercial a la Comunitat Valenciana dins dels epígrafs que marca aquesta ordre.

Hi ha dues vies per accedir a aquestes ajudes. La primera és la de "Comerç Innova", que recolza les inversions que es realitzen en alguna de les següents actuacions: modernització de l'establiment (adquisició d'equipament per a exposició i venda del producte, senyalització, creació de pàgines web amb passarel·la de pagament, sistemes de seguretat, accessibilitat, estalvi energètic i tractament de residus). La inversió ha de superar els 2.000 euros i el límit de subvenció a concedir per establiment serà de 20.000 euros.

La segona via és la denominada "Continuïtat Empresarial" i va destinada a finançar les despeses corrents derivades del manteniment d'un establiment comercial amb un nou titular o de la implantació d'una activitat comercial. L'establiment haurà de, si escau, obrir-se al públic entre l'1 de febrer i el 31 d'octubre de 2014. En el local que es planteja l'actuació haurà d'haver-se desenvolupat activitat econòmica anteriorment. El límit de subvenció a concedir per sol·licitant serà de 10.000 euros, sense que les despeses de lloguer superin els 5.000 euros.

El termini de presentació de sol·licituds està obert fins al 12 de juny de 2014. Els comerços interessats poden obtenir tota la informació en l'ADL-AFIC Ondara, situada en la planta baixa de la Casa de la Cultura , Plaça Major nº 10, al telèfon 965766250 o bé a través del correu adl@ondara.org

14-05-2014 ONDARA REDUÏX EL NOMBRE DE PARATS EN 38 PERSONES EN EL MES D'ABRIL

 

 

L'Alcalde assegura que “les dades són positives però no suficients” i confia que 2014 “acabe amb molts menys parats que amb els que vam començar”

Les dades de la desocupació a Ondara continuen donant senyals de recuperació de l'ocupació en el municipi, confirmant així la tendència iniciada fa uns mesos cap a la reducció de l'atur. La desocupació va descendir a Ondara en el mes d'abril en 38 persones respecte al mes  de març, passant de 890 al març a 852 desocupats a l'abril. També es reduïx la diferència interanual en 60 persones; a l'abril del 2013 hi havia 912 parats, enfront dels 852 d'abril del 2014.

Així, per primera vegada en anys, les dades de la desocupació a Ondara comencen a donar senyals de recuperació de l'ocupació en el municipi. Les dades de l'atur de febrer i març del 2014 també  van reflectir una reducció interanual (-15) i (-38)  del nombre de parats de la localitat, invertint així la tendència dels últims anys, en els que creixia sistemàticament la xifra de persones desocupades d'Ondara de forma interanual.

D'esta manera, amb la publicació de les dades d'abril del 2014, “s'aprecien, encara que siguen lleus, lleugers símptomes de recuperació en les xifres de la desocupació local”, segons ha manifestat l'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, el qual ha remarcat que “les dades d'abril són positives, però encara així no són suficients”, i ha expressat la seua confiança en què “enguany 2014 acabem amb molts menys parats que amb els que vam començar”.

Ximo Ferrando matisa que “si bé Ondara continua tenint una alta taxa de desocupació, ara, s'observa ja que la tendència és a començar a reduir esta xifra, mes rere mes”. A més, ha manifestat que “ja estem en el camí de la recuperació”, tant econòmica com de l'ocupació, i s'ha mostrat convençut que “les polítiques que ha aplicat el Govern Estatal per a eixir de la crisi comencen a donar els seus fruits”.

 

 

 

12-05-2014 CURS MANIPULADOR D'ALIMENT JUNY 2014

 

L'Agència de Desenvollupament Local-AFIC d'Ondara té previst realitzar una nova sessió del curs de Manipulador d'Alimentació per al proper dia 13 de juny de 2014 de 9 a 14 h. en la Casa de la Cultura d'Ondara.

Totes les persones interessades en participar cal que confirmen la seua assistència  al telèfon de l'Agència 965766250 o per correu electrònic al : adl@ondara.org

29-04-2014 L'ADL-AFIC D'ONDARA TRAMITA L'OBTENCIÓ DE LA TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ PER A UNA TRENTENA D'USUARIS

 

 

L'Oficina d'ADL-AFIC d'Ondara ha tramitat l'obtenció de la Targeta Professional de la Construcció (TPC) per a una trentena d'usuaris, entre els que es troben tots els participants en el taller d'ocupació de reforma de la Plaça de Bous d'Ondara. El taller d'ocupació consta de la formació tècnica i part pràctica dels treballs en la plaça de bous, així com de  formació bàsica i de riscos laborals. En este contingut s'engloba el curs de prevenció de riscos laborals de 20 hores que s'està impartint esta setmana per part de la Fundació Laboral de la Construcció en l'ADL d'Ondara, i al que assistixen els integrants del taller, així com altres usuaris de l'ADL d'Ondara. El curs és necessari per a obtindre la TPC, que es tramitarà directament des de l'ADL, una vegada culminat el curs.

El curs de prevenció de riscos laborals de 20 hores s'està desenrotllant durant tres dies, i consta de 14 hores de continguts genèrics i 6 d'específics dirigits a dos especialitats; pintura i obra. Cal recordar respecte d'això que el taller de rehabilitació de la Plaça de Bous d'Ondara consta de dos especialitats; pintura i obra, i que l'Ajuntament d'Ondara ha contractat desocupats locals, que estan realitzant el taller durant un any, des de gener fins a desembre del 2014. 

Tots els participants obtindran, amb esta iniciativa promoguda des de l'ADL, la Targeta Professional de la Construcció, que és una ferramenta estretament vinculada amb la formació en matèria de prevenció de riscos laborals, i que avala l'experiència en el sector; la qualificació professional, i la formació rebuda. Entre altres avantatges, la TPC acredita la formació en matèria de prevenció de riscos laborals rebuda pel treballador, i és obligatòria per a tots els treballadors que presten servicis en empreses que es troben en l'àmbit d'aplicació del V Conveni General del Sector de la Construcció.

 

 

 

11-03-2014 LA DESOCUPACIÓ A ONDARA DESCENDEIX A ONDARA DES DE L'ARRIBADA DE LA CRISI

 

 

Per primera vegada en anys, les dades de la desocupació a Ondara pareix que comencen a donar senyals de recuperació de l’ocupació en el municipi. Les dades de febrer tiren unes xifres de 920 persones desocupades en la localitat. En el mateix mes de 2013, el nombre de desocupats ascendia a 935. És la primera vegada, des que va començar la crisi, que les dades de la desocupació de febrer reflectixen una reducció interanual (-15) del nombre de parats de la localitat. Al llarg dels últims anys, s’havia incrementat sistemàticament la xifra de persones desocupades d’Ondara de forma interanual (en 2012, el nombre de parats al febrer va ser de 898; així com 859; 737; i 641, respectivament, des del 2011 fins al 2009, el que reflectia la tendència a l’augment de la desocupació dels últims anys). D’altra banda, una altra xifra destacable, feta pública per l’Alcalde d’Ondara, Ximo Ferrando, és el nombre de contractacions del mes de febrer del 2014 a Ondara, que ha ascendit a 345, mentres que les contractacions registrades al febrer del 2013 van ser 275; un increment “molt important”, segons Ferrando.

D’esta manera, amb la publicació de les dades de febrer del 2014, “s’aprecien, encara que siguen molt lleus, lleugers símptomes de recuperació en les xifres de la desocupació local”, segons ha manifestat l’Alcalde d’Ondara. En un mes com a febrer, que no es veu afectat ja per la  menor xifra de parats de gener (en el que la desocupació descendix a causa de la campanya nadalenca), es pot observar com la tendència a Ondara comença a invertir-se, i ja no augmenta, sinó que descendix, el nombre de desocupats de l’any passat a l’actual, al mateix temps que augmenten les contractacions.

Una tendència que és qualificada de “positiva” per l’Alcalde d’Ondara, Ximo Ferrando, el qual matisa que “si bé Ondara continua tenint una alta taxa de desocupació, ara, per primera vegada, s’observa que la tendència és a començar a reduir esta xifra, mes rere mes”. Ferrando ha expressat la seua confiança en què “les xifres del mes de març confirmen esta tendència i continue disminuint el nombre de parats en la localitat”. A més, ha manifestat que “esperem que ja estiguem en el camí de la recuperació”, tant econòmica com de l’ocupació, i s’ha mostrat convençut que “les polítiques que ha aplicat el Govern Estatal per a eixir de la crisi pareix que comencen a donar els seus fruits”.

 Ferrando ha recordat que “des de l’Equip de Govern sempre hem expressat la nostra voluntat política de prendre mesures contra la desocupació i intentar estar al costat dels ciutadans”. L’Alcalde ha reiterat “la necessitat que les administracions supramunicipals continuen prenent mesures dedicades a millorar la situació econòmica, ja que és l’única possibilitat que existix perquè es recupere la confiança i es tornen a crear llocs de treball”, a més “són els que realment tenen eixes competències encomanades”. Ximo Ferrando ha posat de manifest “el compromís de l’Equip de Govern per a impulsar mesures encaminades al foment de l’ocupació i la formació entre els desocupats”, i ha dit que “el treball que es realitza per a fomentar la creació d’empreses és la millor forma de fomentar l’ocupació”.

Ferrando, finalment,  ha reconegut que “Ondara podria estar sent un dels municipis on més coste veure la milloria quant a la reducció del nombre de parats, donat el perfil del ciutadà resident a Ondara”. En este sentit, l’Alcalde matisa que “el perfil del veí d’Ondara és, en estos moments, el d’una persona en edat laboral i demandant d’ocupació, mentres que en altres municipis semblants, la majoria dels seus ciutadans són d’edat més avançada o residents europeus, la qual cosa influïx de manera notable en els nivells de desocupació que tenen”. Ximo Ferrando s’ha referit a municipis de la costa o a altres en què durant anys s’han construït urbanitzacions de caràcter residencial, el perfil de ciutadà del qual “no és el de demandant d’ocupació”. Cas contrari al d’Ondara, el desenrotllament urbà del qual ha permés a persones d’altres municipis instal·lar-se en esta localitat, a causa de la seua situació geogràfica, sent principalment veïns en edat de treballar i demandants d’ocupació, el que ha generat una alta taxa de desocupació local durant la crisi.

11-03-2014 CURS MANIPULADOR D'ALIMENTS ABRIL 2014

L'Agència de Desenvolupament Local d'Ondara - AFIC té previst realitzar una nova edició del Curs de Manipulador d'aliments el proper dia 4 d'abril de 9:00 a 14 h. en la planta baixa de la Casa de la Cultura d'Ondara.

Les persones interessades en participar poden inscriures al correu adl@ondara.org o per telèfon al 96.576.62.50 

04-03-2014 En l'últim any, s'han tramitat i concedit 32 llicències d'obertura per a la creació de noves empreses a Ondara

ONDARA CONCEDIX LLICÈNCIA PER A CONSTRUIR UN COMPLEX ESPORTIU DE GESTIÓ PRIVADA

En l'últim any, s'han tramitat i concedit 32 llicències d'obertura per a la creació de noves empreses a Ondara

Un nou centre esportiu i d'oci s'està alçat ja en el municipi d'Ondara. Es tracta d'un complex esportiu de gestió privada, al qual ha concedit llicència l'Ajuntament d'Ondara, i les obres del qual s'estan executant en una parcel·la de 5.250 m2 situada en el sòl destinat a la implantació d'activitats comercials del municipi.

La primera fase de la instal·lació ja s'està construint. Comptarà amb cinc pistes de pàdel, sent quatre d'elles cobertes (pàdel indoor) i una a l'aire lliure, així com vestidors. En una pròxima fase del projecte, el complex inclourà un centre d'oci, amb gimnàs, botiga d'esports, spa, sauna, sala de massatges i servici de personal trainer.

L'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, ha expressat que “la  implantació de noves activitats empresarials en el municipi, com en este cas este complex esportiu, reforcen el caràcter d'Ondara com a municipi de serveis, al mateix temps que incrementen l'oferta esportiva i d'oci”. A més, Ferrando recorda que “estes noves activitats econòmiques a Ondara són les que poden ajudar en estos moments a eixir de l'actual crisi econòmica, a més de reportar un benefici econòmic per a les arques municipals".                                                             

Ferrando ha afirmat que “l'aposta que estem realitzant des de l'Equip de Govern per a potenciar el model urbanístic d'Ondara en el sector de serveis, s'està veient reflectida en les noves oportunitats empresarials i laborals que s'estan generant en el municipi, atés que en l'últim any, s'han concedit un total  de 32 noves llicències per a la creació de diferents negocis en l'Ondara”. L'Alcalde ha ressaltat “la importància d'oferir facilitats, així com assessorament des del propi Ajuntament per a promoure estes implantacions”, i ha recordat que “en este últim any s'han registrat 32 noves llicències d'obertura en la localitat, el que comporta una generació de llocs de treball que, encara no sent tots els desitjats, sempre són ben acollits”.

 

03-02-2014 PLA D'OCUPACIÓ LOCAL 2014

ONDARA LLANÇA UN NOU PLA D'OCUPACIÓ LOCAL QUE PRETÉN ARRIBAR A 100 VEÏNS EN 2014

 

L'Ajuntament d'Ondara, conscient de les circumstàncies econòmiques i socials que estem patint i que estan passant les famílies de la localitat, llança un nou Pla d'Ocupació Local per a l'exercici 2014, l'objectiu del qual és arribar a beneficiar a 100 famílies d'Ondara. Des de les Regidories d'Ocupació i Hisenda de l'Ajuntament d'Ondara s'ha aprovat este Pla d'Ocupació Local 2014. Des de hui 3 de febrer i fins al dia 14 d'este mes, es poden presentar les sol·licituds i documentació en l'ADL d'Ondara.

Segons ha confirmat l'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, el nou taller d'ocupació i formació “s'amplia enguany, amb la finalitat d'arribar a un centenar de beneficiaris” (el passat any 2013 va haver-hi 76 places). L'Ajuntament pretén així arribar a les famílies sense recursos de la població. Este nou Pla d'Ocupació Local s'impulsa també amb la coordinació de l'àrea de serveis socials, a fi de realitzar un seguiment i donar suport a aquelles famílies més vulnerables; de fet, en les bases del nou pla, s'especifica que tenen prioritat aquelles famílies amb risc d'exclusió social. Ferrando ha manifestat que “des de l'Equip de Govern es va a prioritzar a aquelles persones que no disposen de cap tipus d'ingressos”.

El Pla d'Ocupació Local 2014 promourà la contractació de persones desocupades del municipi durant els pròxims mesos. L'Alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, ha afirmat que “esta iniciativa és una mostra de la voluntat que té l'Equip de Govern d'impulsar mesures per al foment de l'ocupació i la formació entre els desocupats”. Així, a més d'impulsar el Taller d'Ocupació de rehabilitació de la Plaça de Bous, que s'executarà durant tot este 2014, i per al qual s'han contractat a desocupats locals, ara, l'Ajuntament d'Ondara llança este nou Pla d'Ocupació Local.

El Pla estarà enfocat com un Taller de Formació i Inserció Laboral, i va dirigit a persones amb dificultats d'integració en el mercat de treball. Per mitjà d'este taller, que consta d'activitats de formació i treball en determinades àrees municipals, els desocupats rebran una beca diària que serà compatible amb el manteniment d'altres ajudes familiars, prestacions o subsidis (en el cas de disposar d'ells). Els llocs de treball  a cobrir per mitjà d'este taller seran, d'una banda, de peó de jardineria, peó d'obra i peó de pintura. D'altra banda, (en este cas més enfocat al sector femení de la població): Auxiliar d'Ajuda a domicili (ha de posseir alguna de les titulacions: Auxiliar de clínica, Auxiliar d'infermeria, Auxiliar d'ajuda a domicili, Auxiliar en geriatria); Personal de neteja de la llar, i personal de Suport administratiu (ha de posseir alguna de les titulacions: Graduat Escolar, F.P. I o Cicle Formatiu Grau Mitjà d'Auxiliar administratiu). Cada beneficiari participarà en el programa durant dos mesos.

Els beneficiaris del programa seran persones desocupades inscrites en la corresponent Oficina SERVEF i veïns del municipi d'Ondara. Tindran preferència els col·lectius més afectats per la crisi en el municipi, els desocupats menors de 30 anys i els majors de 45 anys, així com les famílies en què cap membre dispose d'una ajuda econòmica. Els beneficiaris del Pla d'Ocupació Local 2014 deuran complir els requisits següents: el candidat ha de trobar-se en situació legal de desocupació, ha d'estar inscrit en la corresponent Oficina SERVEF i posseir el DARDE; ha d'estar empadronat en el municipi d'Ondara  almenys 5 anys i tindre la nacionalitat espanyola o de qualsevol Estat membre de la Unió Europea; i ha de comunicar l'obtenció d'altres ajudes, procedents de qualsevol Administració o entitat Pública.

Els beneficiaris del programa participaran en itineraris individualitzats d'inserció, que inclouen formació, tutoria i l'anàlisi de les característiques personalitzades de cada u, i hauran d'assistir al seu lloc de treball cada dia per a poder rebre la beca corresponent. En els criteris de baremació per a accedir al pla d'ocupació local es tindran en compte circumstàncies com la declaració de la renda, discapacitat, existència de responsabilitat familiar, realització d'activitats formatives, aplicació de discriminació positiva a favor de les dones, adequació al lloc de treball, o antiguitat com a demandant d'ocupació. Els interessats poden informar-se i  presentar la seua sol·licitud en l'Agència de Desenvolupament Local - AFIC d'Ondara, ubicada en la planta baixa de la Casa de Cultura. La sol·licitud per a formar part del Pla d'Ocupació Local pot presentar-se des de hui i fins al pròxim 14 de febrer.

 

 

16-01-2014 CURS MANIPULADOR D'ALIMENTS FEBRER 2014

DES DE L'AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL - AFIC ONDARA ORGANITZEM PER AL PROPER DIA 7 DE FEBRER UNA NOVA EDICIÓ DEL CURS DE MANIPULADOR D'ALIMENTS.

LES PERSONES INTERESSADES PODEN INSCRIURES PER CORREU AL : adl@ondara.org, PER TELÈFON AL 96.576.62.50 O BE PASSAR PER L'AGÈNCIA.

 

13-11-2013 FIRA DE MOSTRES I COMPRES